Hipertensiunea arterială a devenit o reală problemă de sănătate publică, atât la nivel mondial, cât şi naţional. Conform ultimului studiu SEPHAR, în România sunt aproximativ 7 milioane de hipertensivi. Având în vedere prevalenţa tot mai mare a acestei afecţiuni, Societatea Română de Hipertensiune organizează pentru al doilea an consecutiv Campania Națională ”Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!”, ediţia 2013.

Cea de-a doua acțiune din cadrul campaniei s-a desfăşurat pe 8 iunie 2013, în incinta City Park Mall din Constanța. Peste 400 de persoane si-au testat gratuit tensiunea arterială şi au primit sfaturi de la medicii prezenţi la eveniment cu privire la metodele de prevenţie a hipertensiunii şi de menţinere sub control a acestei afecţiuni.

“Ne bucurăm că am putut organiza Campania Națională ”Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială! la Constanța. Numărul tot mai mare de persoane hipertensive ne întăreşte ideea de a extinde această campanie şi în alte oraşe ale ţării, precum şi în mediul rural. Prin mesajele lansate cu acest prilej de către Societatea Română de Hipertensiune, îndemnăm oamenii să trateze cu seriozitate această afecţiune. Este necesar adoptarea unui stil de viaţă activ care să includă o alimentaţie sănătoasă. Fumatul şi băuturile alcoolice influenţează în mare măsura valoarea tensională a unei persoane”, a declarat prof. dr. Maria Dorobanţu, Preşedinte Societatea Română de Hipertensiune.

Rezultatele testării din cadrul acestei acțiuni arată că aproximativ 40% dintre participanți au înregistrat valori tensionale crescute. Medicii prezenți la eveniment i-au îndrumat pe aceștia să se adreseze medicului de specialitate pentru investigaţii amănunţite.

Testarea gratuită a tensiunii arteriale din Constanța va fi urmată de o nouă acțiune destinată publicului larg, pe 14 septembrie, în București.

Campania Națională ”Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!”, este realizată în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Parteneri locali: RATC, City Park Mall, Andalex Constanța
Campanie susținută de: Servier Pharma.
Persoană de contact: Cornelia Tone – Specialist PR&Comunicare
Nr. tel.: 0733.011.106
E-mail: comunicare@sanatateapress.ro