Succesul pe care l-a cunoscut a II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune, manifestare de referinţă care s-a desfăşurat în perioada 12-14 septembrie 2013 la Bucureşti, a adus cu sine, pe lângă aprecierea internaţională şi câteva modificări de statut ale evenimentului.

Astfel, începând cu anul 2014 , manifestarea ştiinţifică naţională a Societăţii Române de Hipertensiune va purta denumirea de Congres Naţional. Acest lucru se datorează numărului mare de participanţi, nivelului ştiinţific înalt , precum şi recunoaşterii internaţionale , cu acreditarea europeană EBAC, a celei de-a II-a Conferinţe Naţionale a Societăţii Române de Hipertensiune.

Schimbarea denumirii manifestării ştiinţifice naţionale de hipertensiune din Conferinţă în Congres a fost propusă şi unanim acceptată în cadrul Adunării Generale din data de 12 septembrie 2013. Astfel, începând cu anul 2014, Congresul Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura bienal înBucureşti , reunind, ca până acum, reputate personalităţi naţionale şiinternaţionale din domeniul hipertensiunii.

În intervalul dintre cele două Congrese ale Societăţii Române de Hipertensiune se va desfăşura o altă manifestare de referinţă a societăţii: Conferinţa « Actualităţi în Hipertensiunea Arterială », eveniment care se va desfăşura în diverse centre universitare din ţară.

O altă noutate survenită ca urmare a nivelului ştiinţific înalt a celei de-a II-a Conferinţe Naţionale a Societăţii Române de Hipertensiuneo reprezintă invitaţia primită de Societatea Română de Hipertensiune, din partea Societăţii Europene de Hipertensiune de a susţine o sesiune de 90 de minute în cadrul“Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)” ce va avea loc la Atena în 2014.

Mai multe infomaţii despre activităţile Societăţii Române de Hipertensiune găsiţi pe www.societate-hipertensiune.ro.

Alăturaţi-vă profesioniştilor în domeniul medical!