Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale (17 mai), aproximativ 600 de bucureșteni şi-au testat gratuit tensiunea arterială și au primit sfaturi referitoare la prevenția și controlul hipertensiunii arteriale, în corturile special amenajate din fața Spitalului Colțea. În urma evaluărilor, medicii au pus un diagnostic dur: 40% dintre cei testaţi au fost identificaţi cu hipertensiune arterială.

 

„ Este un procent foarte mare care demonstrează încă o dată că hipertensiunea arterială este o problemă de sănătate publică. Acţiunea organizată de Societatea Română de Hipertensiune s-a bucurat de prezenţa unui public numeros: peste 600 de persoane şi-au măsurat tensiunea arterială în această zi. Campania Naţională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” a avut sprijinul autorităţilor locale care s-au alăturat şi au fost receptive în sprijinirea acestui demers dedicat publicului larg”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

 

În cadrul acţiunii de măsurare a tensiunii arteriale a fost organizată şi o conferinţă de presă cu tema: ”Hipertensiunea arterială – ucigașul tăcut al românilor”. La aceasta au participat: prof.univ.dr. Sorin Oprescu, Primarul General al Capitalei, prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel, Secretar de Stat din Ministerul Sănătăţii, prof.univ.dr. Maria Dororbanţu, Preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune, prof.univ.dr. Ion Bruckner, Preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă şi dr.Marius Savu, Director General Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

 

Subiectele discutate în cadrul conferinţei au vizat problematica hipertensiunii arteriale în România şi necesitatea unui program de prevenţie şi educare a publicului larg cu privire la riscul de hipertensiune.

 

Campania Naţională „Viteza ucide..nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială! şi-a propus să tragă un puternic semnal de alarmă asupra gravității şi incidenţei crescute a acestei afecțiuni. Scopul principal al manifestărilor este acela de informare și educare a publicului larg în ceea ce privește prevenția, diagnosticarea precoce și controlul hipertensiunii arteriale.

 

Testările gratuite din București, de pe 17 mai, vor fi urmate de acțiuni în Iași, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferințe Internaționale a Societății Române de Hipertensiune.

 

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti a fost realizată cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

 

Partener Oficial Instituţional: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României Partener Principal: KRKA; Partener Gold: Terapia Ranbaxy; Partener Silver: Hellimed Partener Educațional: Novartis Partener Social: Clubul ROTARY

 

Management Eveniment: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

 

Persoană de contact: Cornelia Tone, 0733.011.104, comunicare@sanatateapress.ro