ZIUA MONDIALĂ A HIPERTENSIUNII ARTERIALE

17 MAI 2020

Ce trebuie să știm despre hipertensiunea arterială în vremea pandemiei cu COVID-19 ?

 

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, care este marcată în fiecare an la data de 17 mai, Societatea Română de Hipertensiune Arterială aduce în atenţia pacienţilor hipertensivi, o serie de materiale informative menite să reamintească faptul că hipertensiunea arterială este unul din principalii contributori la mortalitatea de cauză cardiovasculară, atât la nivel global, cât și în țara noastră, unde are o prevalență de 45% în rândul adulților.

În acest sens, Societatea Română de Hipertensiune Arterială a elaborat un comunicat de presă, ce cuprinde o serie de recomandări pentru pacienţii hipertensivi, îndeosebi în contextul desfășurării pandemiei de COVID 19, boala pe care o produce noul coronavirus, SARS COV-2.

Comunicatul de presă integral poate fi accesat în butonul de mai jos:

COMUNICAT DE PRESĂ

Societatea Română de Hipertensiune Arterială se integrează acestui deziderat și își propune să comunice, în continuare, informații cât mai utile, atât pentru medici, cât și pentru pacienți.

Promovare social media:

PARTICIPĂ ŞI CÂŞTIGĂ!

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, Societatea Română de Hipertensiune Arteriale a organizat un concurs online de tip chestionar, despre hipertensiunea arterială !

Concursul s-a desfăşurat în perioada 12-16 mai, online, pe noua pagină de Facebook a Societăţii!

Premiul a constat într-un tensiometru pentru măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu şi a fost acordat participantului ce a răspuns corect la toate cele 5 întrebări din chestionar, şi care a fost ales în mod aleator, prin random.org.

Mai multe detalii despre concurs regăsiţi în regulament:

REGULAMENT CONCURS

  Campania „PARTICIPĂ ŞI CÂŞTIGĂ” s-a încheiat!

Mulţumim tuturor pentru participare şi implicare, această campanie de conştientizare a fost organizată cu prilejul Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, celebrată în fiecare an, pe 17 mai.

Extragerea a avut loc, duminică, 17 mai, ora 13.00, LIVE pe noua pagină de Facebook a Societăţii !

PARTENERI MEDIA