ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HIPERTENSIUNII ARTERIALE
17 mai 2022

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori care contribuie la mortalitatea de cauză cardiovasculară, atât la nivel global, cât și în țara noastră, unde are o prevalență de 45% în rândul adulțilorDoar 30% dintre pacienții tratați pentru hipertensiune arterială în România au, în mod constant, valori controlate, adică sub 140/90 mmHg.

 

Tema actuală a Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, marcată în fiecare an pe 17 mai, este « Măsurați-vă tensiunea arterială cu precizie ! Controlați-o ! Trăiți mai mult ! » şi are ca principal obiectiv creşterea nivelului de conștientizare la nivel mondial și măsurarea cât mai corectă și mai precisă a tensiunii arteriale, cu scopul obținerii unui control mai bun.

CUM SE MĂSOARĂ CORECT TENSIUNEA ARTERIALĂ?

* Sursa: 2021 European Society of Hypertension practice guidelines for office and out-of-office blood pressure measurement:

 (https://journals.lww.com/jhypertension/Fulltext/2021/07000/2021_European_Society_of_Hypertension_practice.5.aspx )

*Sursa: International Society of Hypertension- Background information on high blood pressure (hypertension : https://ish-world.com/background-information/

Link-uri utile: