Presedinte: Prof. Dr. Maria Dorobanțu

Profesor doctor Maria Dorobanțu a intrat în elita mondială a medicinei, devenind membru corespondent al Academiei Naționale Franceze de Medicină, o recunoaștere care îi răsplătește cariera, devotamentul și vocația. Maria Dorobanțu este o autoritate în cardiologie, iar cunoștințele sale sunt recunoscute în lume. Este profesor universitar și șefa secției de cardiologie a unuia dintre cele mai mari spitale din România- Spitalul de Urgență Floreasca.

Profesor André Vacheron – membru titular al Academiei Naționale Franceze de Medicină: „Are o aură internaţională şi acesta este motivul pentru care noi am adoptat-o în Academia noastră.”

Ședința solemnă a Academiei Franceze de Medicină a rezervat României o poziție privilegiată, fiind singura țară străină cu doi invitați care au primit diplomă și medalia de membru corespondent al acestei prestigioase instituții. Cea de a doua personalitate este profesorul universitar doctor Victor Voicu. Academia Franceză îi recunoaște astfel palmaresul științific și performanța în farmacologie.

Profesor Daniel Couturier – secretar permanent al Academiei Nationale Franceze de Medicină: „Legăturile dintre Academia de Medicina şi Romania sunt vechi şi sunt foarte solide şi sunt foarte fericit în această seară să le văd manifestate prin intrarea în Academia Franceză de Medicină a două personalităţi.”