Societatea Română de Hipertensiune a fost prezentă pentru prima dată cu stand în cadrul a două manifestări naționale importante desfășurate în perioada 28-31 martie 2012 :       al XII-lea Congres al Societății Române de Medicină Internă, desfășurat la Călimănești-Căciulata și Conferința Națională de Medicină a Familiei, desfășurată la București. Interesul medicilor participanți la aceste evenimente pentru Societatea Română de Hipertensiune a fost unul crescut, astfel că peste 150 de medici s-au înscris în cadrul organizației.

 

La al XII-lea Congres al Societății Române de Medicină Internă, medicii prezenți au apreciat inițiativa constituirii unei societăți dedicate hipertensiunii arteriale ca liant între specializări precum medicină internă, cardiologie, nefrologie sau boli metabolice, pentru un control mai bun al acestei afecțiuni, dar și pentru o informare constantă cu privire la cele mai noi metode de prevenție și tratament.

 

Prof.univ.dr. Leonida Gherasim, membru de onoare al Academiei Române, prezent în cadrul congresului, a declarat că „înfiinţarea unei Societăţi Române de Hipertensiune este extrem de importantă şi binevenită, mai ales că va cuprinde un domeniu bine delimitat, în care medici specialişti din mai multe arii vor avea acelaşi obiectiv: să prevină şi să trateze hipertensiunea arterială. Desigur că Societatea Română de Hipertensiune trebuie să reprezinte un liant între medici şi pacienţi şi trebuie să lupte în depistarea şi tratarea hipertensiunii arteriale”

 

Cu ocazia Congresului Naţional de Medicină Internă 2012, Societatea Română de Hipertensiune împreună cu Societatea Română de Medicină Internă au ţinut un simpozion comun având ca temă „Controlul Hipertensiunii arteriale – de la teorie la practică”. Şi de această dată, medicii prezenţi la congres şi-au arătat interesul crescut pentru informaţii provenite de la reputaţi specialişti în hipertensiunea arterială şi au participat la simpozion     într-un număr de aproximativ 200 de persoane. Întâlnirea a fost moderată de prof.univ.dr. Maria Dorobanţu – preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune şi prof.univ.dr. Ion Bruckner, preşedintele Societăţii Române de Medicină Internă. Printre speakeri s-au numărat prof.univ.dr Ovidiu Băjenaru – preşedintele Societăţii Române de Neurologie, prof. univ dr. Mariana Rădoi,  şi conf.univ.dr. Adalbert Schiller – fost Preşedinte al Societăţii Române de Nefrologie.

 

La Conferința Națională de Medicină a Familiei, desfășurată la București, reacția medicilor prezenți a fost la fel de pozitivă. Zeci de medici şi-au arătat interesul faţă de înfiinţarea unei noi instituţii precum Societatea Română de Hipertensiune, care să vină atât în sprijinul lor, cât şi al pacienţilor, având în vedere că hipertensiunea arterială a devenit o adevărată problemă de sănătate publică atât în România, cât şi în întreaga lume.

 

De asemenea, medicii de familie sunt de părere că Societatea Română de Hipertensiune este locul ideal unde se vor putea pune bazele unor proiecte care să reducă numărul de complicaţii, prin programe de depistare precoce, dar şi să iniţieze studii în  problematica hipertensiunii.

 

Rolul Societăţii Române de Hipertensiune a fost punctat şi de dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei:

 

Înfiinţarea Societăţii Române de Hipertensiune este o iniţiativă extraordinară, care nu poate decât să ne bucure foarte mult mai ales că hipertensiunea arterială este o reală problemă de sănătate publică. Din ce în ce mai mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi cu hipertensiune şi nu vorbim doar de persoane mai în vârstă, ci şi de cele cu vârste din ce în ce mai scăzute. Noi deja facem parte din Societate şi ne vom implica în toate activităţile, pentru că medicul de familie este un prim medic de contact, iar Societatea Română de Hipertensiune este un liant, un punct de legătură între pacient, medicul de familie şi medicul specialist”.

 

Societatea Română de Hipertensiune este o instituție creată cu scopul de a veni în sprijinul medicilor, care în fiecare zi se confruntă cu tot mai mulți pacienți cu hipertensiune arterială. Ideea constituirii unei astfel de societăți dedicată hipertensiunii arteriale a fost salutată atât de medicii specialiști, cât și de personalități marcante ale medicinei românești.

 

www.societate-hipertensiune.ro

PR & COMUNICARE:
SĂNĂTATEA PRESS GROUP
Expertul tău în comunicare pe domeniul medical
Cornelia Tone – PR specialist
e-mail: comunicare@sanatateapress.ro
tel: 0733.011.104