Campania Națională ”Viteza ucide … nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială” ediția 2012 debutează printr-o acțiune de testare a tensiunii arteriale organizată în data de 14 mai, în Senatul României, între orele 11.00 – 14.00.

Inițiată de Societatea Română de Hipertensiune, Campania Națională ”Viteza ucide… nu numai în trafic! Controlează-ți tensiunea arterială!” are ca scop informarea și educarea publicului referitor la prevenția, diagnosticarea și controlul tensiunii arteriale. Prima acțiune de testări a tensiunii arteriale din cadrul campaniei are loc în Senatul României, urmând ca publicul larg să beneficieze de testări gratuite în București pe 17 mai și în Iași pe 23-24 iunie.

”Ne bucurăm să avem alături Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României în derularea acestei campanii, dat fiind că hipertensiunea arterială afectează milioane de româniPrin măsurarea tensiunii arteriale putem depista persoanele care suferă de hipertensiune şi nu cunosc acest lucru şi le putem îndruma spre mijloace de control şi tratament corespunzătoare fiecăruia”, a declarat iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiuneprof.univ.dr. Maria Dorobanţu.

”Senatul României sprijină această campanie, deoarece vrem să dăm un exempluși să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește riscurile hipertensiunii arteriale. Lumea trebuie să conștientizeze cât de important este să prevină și să trateze corect această afecțiune care face atât de multe victime în fiecare zi”, a declarat Ioan Chelaru, vicepreședintele Senatului României.

De asemenea, preşedintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României afirmă că o acţiune de măsurare a tensiunii arteriale în Senatul României este oportună pentru marcarea hipertensiunii ca problemă de sănătate publică în România.  Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România, iar noi, decidenții, trebuie să avem o atitudine responsabilăatât față de societate, cât și față de noi înșine. Drept urmare, Comisia pentru Sănătate Publică susține această campanie de testare și considerăm că demersul este oportun. Prin puterea exemplului, sperăm să determinăm cât mai multe persoane să își testeze tensiunea arterială pentru a preveni eventualele complicaţii”, a precizat Ion Rotaru, președintele Comisiei pentru Sănătate Publică din Senatul României.

 

Prevenția este întotdeauna cel mai bun medicament. Am susţinut încă de la bun început această acţiune, pentru că este foarte important ca publicul larg să fie informat despre mijloacele de prevenţie şi control ale hipertensiunii arteriale, una din cele mai frecvente afecţiuni ale românilor”, a adăugat Ion Vărgău, Secretar General al Senatului României.

Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arterialebucureștenii care doresc să afle dacă sunt sau nu în zona de risc a hipertensiunii arteriale, pot veni la zona special amenajată din curtea spitalului Colțea(ieșirea spre Universitate), unde vor beneficia de testări gratuite ale tensiunii arteriale. Următoarea acțiune de testări va avea loc în Iași, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferințe Internaționale a Societății Române de Hipertensiune.

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti se va realiza cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi cu sprijinul Partenerului Oficial Instituţional: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României.

Partener Principal: KRKA; Partener Gold: Terapia Ranbaxy; Partener Silver: Hellimed.

Partener Social: Clubul ROTARY

 

 

Management Eveniment: Sănătatea Press Group – Expertul tău în comunicare pe domeniul medical

Persoană de contact: Cornelia Tone, 0733.011.104, comunicare@sanatateapress.ro