Campania Naţională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune va ajunge la Iaşi în perioada 23 şi 24 iunie 2012, în Piaţa Unirii.

Ieşenii vor putea să îşi măsoare gratuit tensiunea şi vor putea afla informaţii utile despre hipertensiune de la medicii specialişti aflaţi la corturile special amenajate.

Este a treia acţiune de măsurare a tensiunii arteriale care se va desfăşura în cadrul campaniei naţionale. Prima actiune de masurare gratuita a tensiunii arteriale initiata de Societatea Romana de Hipertensiune a debutat in Senatul Romaniei, in data de 14 mai, in randul factorilor decidenti, pentru a marca problematica hipertensiunii arteriale in Romania. A doua actiune a avut loc in data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. In corturile special amenajate din curtea Spitalului Coltea, aproximativ 600 de bucuresteni au beneficiat de masurarea gratuita a tensiunii arteriale, precum si de sfaturile medicilor specialisti prezenti.

Acţiunea de măsurare a tensiunii arteriale de la Iaşi se va desfăşura cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi.