SRH
GRUPURI
DE LUCRU
NUCLEE SRH
GHIDURI ŞI
RECOMANDĂRI
CAMPANII PROIECTE EVENIMENTE PACIENŢI E-LEARNING PUBLICAŢII NOUTĂŢI PRESĂ
Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor | Primul Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular a inceput | Femeile si Diabetul, tema campaniei din 2017 a Zilei Mondiale de lupta impotriva Diabetului | 14 iunie 2017, Ziua Mondiala a Donatorului de Sange | Studiu: Romanii constientizeaza pericolele legate de fumatul activ si pasiv si solicita politici clare de reducere a consumului | Conf. dr. Diana Loreta Paun, Administratia Prezidentiala: „Avem nevoie de un cadru care sa prioritizeze pacientii” | Raport: Pacientii cu cancer, mai expusi riscurilor comertului ilegal de medicamente | A inceput Primul Congres de Podiatrie din Romania! | Romania celebreaza Ziua Mondiala fara Tutun | Ziua Internationala a Sclerozei Multiple – sprijin si incurajare pentru pacientii din Romania |
Vezi continutul multimedia
Locaţie: Presa / ...

Acţiune de măsurare gratuită a tensiunii arteriale la ConstanţaUltimul studiu de prevalenţă a hipertensiunii arteriale realizat în România, studiul SEPHAR II, arată că hipertensiunea arterială afectează 4 din 10 români şi mai puţin de jumătate ştiu acest lucru. Specialiştii susţin că un control regulat al valorilor tensionale reprezintă o modalitate esenţială de diagnosticare precoce a hipertensiunii. Tu când ţi-ai măsurat ultima oară tensiunea arterială?

Campania Naţională „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune ajunge în data de 8 iunie la Constanţa. Acţiunea de măsurare gratuită a tensiunii arteriale se va desfăşura în incinta City Park Mall şi are ca scop conştientizarea populaţiei despre riscurile hipertensiunii arteriale şi încurajarea practicării metodelor de diagnosticare precoce şi de prevenire.

„ Ne dorim cu fiecare ediţie a campaniei să creştem numărul persoanelor care îşi verifică regulat tensiunea arterială. De asemenea, ne dorim să transmitem populaţiei generale mesajul că prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos putem contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale. Succesul primei ediţii a campaniei desfăşurată în anul 2012 ne-a confirmat că această acţiune trebuie continuată şi mă bucur că această iniţiativă este apreciată de publicul larg, care se prezintă în număr mare la testări” a declarat prof.dr. Maria Dorobanţu, preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

O soluţie eficientă în prevenirea hipertensiunii arteriale o reprezintă adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Astfel, sedentarismul, fumatul, excesul de sare şi de alcool trebuie evitate în cazul persoanelor cu risc de hipertensiune şi nu numai. De asemenea, menţinerea greutăţii sub control este la fel de importantă pentru susţinerea valorilor tensionale în limite normale.

Acţiunea de măsurare gratuită a tensiunii arteriale de la Constanţa este a doua din seria acţiunilor desfăşurate în cadrul Campaniei Naţionale „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială.”. Prima acţiune din acest an a avut loc la Bucureşti, pe 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva hipertensiunii arteriale, unde peste 600 de bucureşteni şi –au măsurat tensiunea arterială gratuit.

Campania Naţională „Viteza ucide...nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială” va mai cuprinde o acţiune în acest an, pe 14 septembrie la Bucureşti.

Manifestarea este iniţiată de Societatea Română de Hipertensiune

Partener oficial: Ministerul Sănătăţii

Parteneri locali: City Park Mall, RATC Constanţa

Management eveniment: Sănătatea Press Group
Sephar III

evenimente Sanatatea TV