SRH
GRUPURI
DE LUCRU
NUCLEE SRH
GHIDURI ŞI
RECOMANDĂRI
CAMPANII PROIECTE EVENIMENTE PACIENŢI E-LEARNING PUBLICAŢII NOUTĂŢI PRESĂ
Transplantul Medular in Romania: Realitati si Perspective de Viitor | Primul Congres National al Societatii Romane de Transplant Medular a inceput | Femeile si Diabetul, tema campaniei din 2017 a Zilei Mondiale de lupta impotriva Diabetului | 14 iunie 2017, Ziua Mondiala a Donatorului de Sange | Studiu: Romanii constientizeaza pericolele legate de fumatul activ si pasiv si solicita politici clare de reducere a consumului | Conf. dr. Diana Loreta Paun, Administratia Prezidentiala: „Avem nevoie de un cadru care sa prioritizeze pacientii” | Raport: Pacientii cu cancer, mai expusi riscurilor comertului ilegal de medicamente | A inceput Primul Congres de Podiatrie din Romania! | Romania celebreaza Ziua Mondiala fara Tutun | Ziua Internationala a Sclerozei Multiple – sprijin si incurajare pentru pacientii din Romania |
Vezi continutul multimedia

Societatea Română de Hipertensiune, invitată la “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)”

Societatea Română de Hipertensiune va participa în luna iunie la “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)” cu un program ştiinţific complex. Manifestarea, organizată la Atena în perioada 13-16 iunie 2014, reuneşte reputaţi medici cardiologi din toate colţurile lumii, precum şi reprezentanți ai societăților de hipertensiune din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, Africa, Australia şi Orientul Mijlociu.

Invitaţia venită din partea Societăţii Europene de Hipertensiune de a susţine o sesiune ştiinţifică în cadrul “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)” reprezintă o recunoaştere a numeroaselor acţiuni de educaţie medicală continuă susţinute de Societatea Română de Hipertensiune pentru îmbunătățirea procesului de îngrijire a persoanelor cu hipertensiune arterială.

Sesiunea ştiinţifică a Societăţii Române de Hipertensiune va avea loc pe 16 iunie, începând cu ora 09.30, în Sala de Conferinţe 1 din cadrul Centrului de Conferinţe Megaron din Atena. Discuţiile vor fi moderate de prof. dr. Maria Dorobanţu şi prof. dr. Eduard Apetrei şi vor aborda problematica hipertensiunii arteriale şi a comorbidităţilor sale.

Dezbaterile vor fi deschise de şef lucrări dr. Cornelia Bala, care va vorbi despre controlul hipertensiunii arteriale şi variabilitatea glicemică în diabetul zaharat de tip 2. În continuare, prof. dr. Doina Dimulescu va explica mecanismele patogenetice ale ischemiei miocardice în hipertensiune şi implicaţiile terapeutice, iar prof. dr. Crina Sinescu va analiza legătura dintre hipertensiune şi boala arterială periferică. Sesiunea ştiinţifică va fi încheiată de prezentarea susţinută de şef lucrări dr. Roxana Darabont privind rolul comorbidităţilor în evaluarea riscului cardiovascular la pacienţii hipertensivi.

Societatea Română de Hipertensiune este afiliată la Societatea Europeană de Hipertensiune din 2012, iar până în prezent a fost desemnată de două ori “Societatea lunii”, în mai 2013 și în februarie 2014.

Sephar III

evenimente Sanatatea TV