SRH
GRUPURI
DE LUCRU
NUCLEE SRH
GHIDURI ŞI
RECOMANDĂRI
CAMPANII PROIECTE EVENIMENTE PACIENŢI E-LEARNING PUBLICAŢII NOUTĂŢI PRESĂ
MS: A fost finalizat procesul de achizitie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valente | Parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita instalarii in masini a scaunelor pentru copii | Studiu: 56% dintre persoanele cu obezitate sar peste micul dejun | OMS incurajeaza alaptarea la san si atrage atentia asupra beneficiilor cognitive pe care aceasta le are | OMS a lansat o noua platforma de e-learning | Masuri propuse privind reducerea birocratiei din cadrul sistemului de sanatate | Proiectul Legii vaccinarii obligatorii a fost adoptat de Guvern | Colegiul Medicilor din Romania lanseaza Campania „Stop diagnostic pe net! Mergi la cabinet!” | SNMF: O mare parte dintre parintii sceptici au inteles pericolul la care isi expun copiii nevaccinandu-i | Campanie de donare de sange in Bucuresti |
Vezi continutul multimedia

Societatea Română de Hipertensiune, invitată la “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)”

Societatea Română de Hipertensiune va participa în luna iunie la “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)” cu un program ştiinţific complex. Manifestarea, organizată la Atena în perioada 13-16 iunie 2014, reuneşte reputaţi medici cardiologi din toate colţurile lumii, precum şi reprezentanți ai societăților de hipertensiune din Europa, Statele Unite ale Americii, Asia, Africa, Australia şi Orientul Mijlociu.

Invitaţia venită din partea Societăţii Europene de Hipertensiune de a susţine o sesiune ştiinţifică în cadrul “Joint Meeting of the European Society of Hypertension (ESH) and International Society of Hypertension (ISH)” reprezintă o recunoaştere a numeroaselor acţiuni de educaţie medicală continuă susţinute de Societatea Română de Hipertensiune pentru îmbunătățirea procesului de îngrijire a persoanelor cu hipertensiune arterială.

Sesiunea ştiinţifică a Societăţii Române de Hipertensiune va avea loc pe 16 iunie, începând cu ora 09.30, în Sala de Conferinţe 1 din cadrul Centrului de Conferinţe Megaron din Atena. Discuţiile vor fi moderate de prof. dr. Maria Dorobanţu şi prof. dr. Eduard Apetrei şi vor aborda problematica hipertensiunii arteriale şi a comorbidităţilor sale.

Dezbaterile vor fi deschise de şef lucrări dr. Cornelia Bala, care va vorbi despre controlul hipertensiunii arteriale şi variabilitatea glicemică în diabetul zaharat de tip 2. În continuare, prof. dr. Doina Dimulescu va explica mecanismele patogenetice ale ischemiei miocardice în hipertensiune şi implicaţiile terapeutice, iar prof. dr. Crina Sinescu va analiza legătura dintre hipertensiune şi boala arterială periferică. Sesiunea ştiinţifică va fi încheiată de prezentarea susţinută de şef lucrări dr. Roxana Darabont privind rolul comorbidităţilor în evaluarea riscului cardiovascular la pacienţii hipertensivi.

Societatea Română de Hipertensiune este afiliată la Societatea Europeană de Hipertensiune din 2012, iar până în prezent a fost desemnată de două ori “Societatea lunii”, în mai 2013 și în februarie 2014.

Sephar III

evenimente Sanatatea TV